LET’S DO BETTER. the KARE Sustainability Initiative.

Een passie voor design en wonen maakt deel uit van ons erfgoed, net als een gevoel van verantwoordelijkheid voor sociale, culturele, ecologische en economische duurzaamheid.

Hoewel onze doelstelling ambitieus is, ondernemen we elke dag stappen om ons op elk gebied te verbeteren. Daarom hebben we het initiatief "Let's do better" gelanceerd. Met dit initiatief doen we er alles aan om duurzaamheid op alle gebieden van het bedrijf te waarborgen.

Het begint allemaal met het idee van design

Elke stap telt als het om duurzaamheid gaat en we hebben de eerste stap al in de jaren 90 gezet. In plaats van massaproductie richten we ons op kleine series meubels die we in werkplaatsen en fabrieken produceren van hoogwaardige materialen. We kennen onze leveranciers persoonlijk en inspecteren elke productielocatie in Europa en Azië meerdere keren per jaar. Menselijke en eerlijke arbeidsomstandigheden zijn essentieel bij het kiezen van een zakenpartner.

Denk groot

Het beter doen dan de rest - dat is waar KARE in 1981 voor is opgericht. Onze missie is om elk huis te voorzien van meubilair van blijvende waarde, om van elk huis een gelukkige plek te maken. Het woord "thuis" wordt geassocieerd met veel meer dan je vier muren. Het omvat het milieu en de natuur, de mensen met wie we leven en werken en onze sociale omgeving. Onze missie houdt niet op bij de voordeur van onze klanten of voor ons pand.

Waarden behouden, hulpbronnen behouden

Elke fabrikant moet ons informatie verstrekken over de herkomst van het hout en andere natuurlijke materialen, evenals actuele en erkende certificaten voor legale en milieuvriendelijke herkomst. KARE-houtproducten komen uitsluitend uit legale bossen. Dit controleproces schept vertrouwen en levert een waardevolle bijdrage aan onze gezamenlijke toekomst.

« Wij maken geen wegwerpproducten.

Onze missie is om favoriete meubelstukken te maken die alles hebben wat ze nodig hebben om levenslange vrienden te worden. »

Peter Schönhofen

Herkomst van hout

Elke fabrikant moet ons informatie verstrekken over de herkomst van hout en andere natuurlijke materialen en actuele en erkende certificaten overleggen voor legale en ecologisch verantwoorde herkomst. KARE-houtproducten zijn uitsluitend afkomstig uit legale bossen. Dit controleproces schept vertrouwen en levert een waardevolle bijdrage aan onze gezamenlijke toekomst.

Leer voor het leven

Een mooie bank van echt leer is een investering voor het leven - met het juiste onderhoud is hij slijtvast en zal hij er in de loop der jaren steeds beter uitzien. Echt leer is van nature bestand tegen slijtage. Vooral in vergelijking met goedkope lederen alternatieven is leer van hoge kwaliteit milieuvriendelijker om te produceren.

Natuurlijk om aan te raken

Ons thuistextiel voelt aangenaam aan. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen of natuurlijke grondstoffen zoals viscose, dat wordt gemaakt van plantaardige vezels. Ons interne kwaliteitsbeheer controleert de certificaten van oorsprong en beheert het gebruik van gecertificeerde labels zoals FSC en OEKO-Tex 100.

« Met de steun van werkplaatsen en fabrikanten redden we zeldzaam handwerk van de ondergang.

En we geven lokale familiebedrijven een toekomst en versterken daarmee de lokale sociale gemeenschap. »

Jürgen Reiter

Kwaliteit op de proef gesteld

KARE staat voor creativiteit en passie. Toch is het de bureaucratie die de zorgvuldige omgang met de natuur en haar fascinerende materialen garandeert. Onze afdeling kwaliteitsbeheer inspecteert elk product volgens strenge Europese voorschriften. Op deze manier zorgt ons team ervoor dat wanneer we hout kopen, we helpen de natuur te behouden. Zelfs verven, vernissen en coatings zijn bijvoorbeeld streng gereguleerd.

Een goed levensgevoel

Natuurlijke materialen zoals echt hout, marmer, katoen, wol en linnen zijn steeds vaker aanwezig in onze collecties. Met hun kleuren, haptiek en verhalen geven ze een heerlijk gevoel, vervuilen ze ons milieu niet en kunnen ze, eenmaal gerecycled, worden hergebruikt in de materiaalkringloop.

Duurzaam denken

Voor een dressoir van bijvoorbeeld gerecycled hout werken timmerlieden vaak meerdere dagen. Meubels worden niet alleen gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, die bescherming verdienen, maar vaak ook van de vaardigheden van eeuwenoude ambachtelijke tradities. Daarom maken we meubels die onze klanten de rest van hun leven vergezellen als trouwe vrienden. Want ook op deze manier leveren we allemaal een bijdrage aan duurzame actie.

Op een lange vriendschap

KARE staat voor onbeperkte inspiratie! Daarom bieden we meubels, verlichting en decoratie voor alle smaken en stijlen. Wonen moet tenslotte een plezier zijn. Maar voor ons zijn meubels geen wegwerpartikelen. Peter Schönhofen, CEO van KARE: "Het maakt deel uit van ons huis, zelfs van ons gezin, en het vertegenwoordigt waarde. Dat willen we behouden."

Een doorzichtige koffer

Wist je dat onze salontafels en bijzettafels gemaakt zijn van 100% gerecycled glas? Bij dit grondstofzuinige productieproces worden bijvoorbeeld oude wijnflessen gebruikt. Net als bij historische glaskunst wordt het glas verhit tot een hoge temperatuur en versmolten tot een massieve plaat. Je nieuwe tafel heeft unieke structuren en ziet er bijna uit als een ijsschots. Zo krijg je een meesterwerk dat al een eigen leven heeft geleid.

Natuurlijk en van hoge kwaliteit

Ons thuistextiel is gemakkelijk te hanteren. Ze worden steeds meer gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen en linnen, of van plantaardige grondstoffen zoals viscose. Ons interne kwaliteitsmanagement controleert het bewijs van herkomst en beheert het gebruik van gecertificeerde labels zoals FSC en ÉKO-Tex 100.

Fantastisch plastic

Ons ontwerpteam is voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om meubels nog duurzamer te maken
zonder aan kwaliteit in te boeten. Bekledingsstoffen gemaakt van gerecycled afval, zoals PET-flessen hier, zijn verrassend zacht en aaibaar. Je doet iets goeds voor het milieu en voor jezelf - probeer het eens!

We denken na voordat we afdrukken

Bij KARE zetten we vraagtekens bij elke afdruk op papier en denken we heel zorgvuldig na over de waarde ervan. Het tijdschrift dat je nu in handen hebt is een heel speciale uitgave: het wordt eens per jaar uitgegeven en gedrukt op milieuvriendelijk, FSC-gecertificeerd papier. Je kunt er dus met een gerust hart van genieten: alleen geselecteerde ontvangers ontvangen het magazine, het wordt niet als junkmail verstuurd, waardoor het een werk van duurzame inspiratie is in een gelimiteerde oplage die een plek in je bibliotheek verdient en waar je nog lang van kunt genieten.